Hipnózis

Misztikus vonzereje abban rejlik, hogy akárcsak a varázslat a rejtett kincsek világának megnyitását ígéri, elvégre a hipnotizőrök rendelkeznek azzal a hatalommal, hogy véghezvitessenek dolgokat az emberekkel (pl. idegen nyelvet tanulni) vagy abbahagyassanak dolgokat (mint a dohányzás, vagy a falánkság).

Vagy mégsem?

A félreértés abból fakad, hogy gyakorlott hipnotizőrök a múltban hivatásos szórakoztatók voltak. Szándékosan próbáltak olyan hamis illúziót kelteni, hogy rendkívüli hatalmuk van a kísérleti alany felett, és rákényszeríthetik arra, hogy bizarr dolgokat tegyen. Napjaink színpadi hipnózisa még mindig ezt az illúziót támasztja alá. Senki nem tudja azonban, hogy ezeken az elő-adásokon nem véletlenül szerepelnek pont azok az alanyok, akik a színpa-don állnak. Gyors, észrevétlen, de nagyon is gondos folyamat a szereplők kiválasztása, a hipnotizőr semmit nem bíz a véletlenre, elvégre nem sülhet fel a színpadon.

Valójában a hipnotizőröknek nincs hatalmuk, és soha nem is volt. A hipnó-zis egyetlen valódi hatalma az alanyban, s annak tudatában rejlik. Lehetetlen valakit akarata ellenére hipnotizálni! Még a legképzettebb hipnoterapeutának is szüksége van együttműködésedre ahhoz, hogy transzba vigyen. Az egyetlen személy, aki képes a tudatalattid irányítására, nem más, mint te magad. Minden hipnózis valójában önhipnózis. Mindössze arról van szó, hogy a hipnotikus ülés alatt megtanulod, hogyan hipnotizálod önmagad a hipnoterapeuta szolgálatait felhasználva.

A hipnózis természetes állapota az elmének. Gondoljunk csak egy pillanatig az álmodozásra. Amikor álmodozunk, az agyunk általában egy olyan személyre, helyszínre vagy eseményre koncentrál, amely számunkra kellemes, de nincs jelen. Képzeletben mi is ott vagyunk. Míg álmodozunk, nem törődünk az időjárással, azzal hány óra van, hogy túl szűk-e a ruhánk vagy bő. Ha abban a szobában, ahol ábrándozunk, másvalaki is van velünk, akkor valószínűleg meg kellene érintenie és a nevünkön kellene szólítani minket, hogy észrevetesse magát. Ez az alfa állapot és a természetes hipnózis legjobb példája. Mindenki szokott álmodozni, és a legtöbb ember naponta három-négy órát is eltölt ezzel. A hipnózis tehát agyunk természetes és normális állapota.

A hipnózis a konfliktusok, problémák és betegségek lelki okainak feltárásának rendkívül hatékony eszköze, és életünk számos területén segítségünkre lehet. Legyen szó akár az üzleti élet, karrier, hívatás területén lévő megakadásunkról, a magánéleti vagy párkapcsolati problémákról, vagy a testi egészséget veszélyeztető mély belső konfliktusainkról. Nem ismerek még egy módszert, amely ilyen rövid idő alatt képes a problémák gyökeréhez hatolni, és ott hatékonyan dolgozni.

Egész életünket meghatározzák a tudatos és nem tudatos külső szuggeszciók. Ha ez nem így volna, fölöslegessé válna minden reklám. Különféle negatív belső szuggeszciókkal önmagunkra is állandó befolyást gyakorlunk. Ennek az önbefolyásolásnak egész életükben hatalmas szerepe van. Hiszen minden gondolat a személyiségünket – sorsunkat – formálja.

Amíg nem vagyunk urai a gondolatainknak, és nem tudatosítjuk magunkban a gondolat hatalmas erejét, addig gyámoltalan kiszolgáltatottjai vagyunk ezeknek az erőknek. Ha viszont kézben tudjuk tartani és mi irányítjuk őket, akkor ezek a hatalmas erők a mi céljainkat fogják szolgálni. Ha hajlandó vagy együttműködni a hipnotizőrrel, akkor te mozgathatod ezeket az erőket.

Bizonyos esetekben már egyszeri alkalom is elegendő lehet a javuláshoz, összetettebb probléma esetén több alkalom vezethet el a problémák megoldásához. Az első konzultáción, a részletek ismeretében körvonalazódik, hány alkalomra lehet szükség.

 

Jelentkezés: